Bak & Pyssel



Fint i lägenheten, levande ljus och dofter av nybakat. Blev en kladdkaka med mandelmassa på toppen. Fick lust att pyssla, så gjorde även två små jultomtar att dekorera med. Nu mumsar jag på mandelmassan som blev över. Känner ingen risk för hets ikväll, så just nu njuter av lite godsaker och julmusik! Är nöjd med dagen!  Är nöjd med mig själv!

God natt!

                            
 



Lyckad dag med trevlig lunch, glögg och pepparkakor!

Lunchen blev lyckad! Ja, till och med trevlig! Beställde hemlagad stekt rödspetta med potatis, remuladsås och sallad. Var bland det godaste jag ätit på länge (kanske för att jag undviker att själv stå i köket och lägga ned tid på god mat just nu...). Hela dagen har varit fin! Perfekt kallt och klart vinterväder, fika med glögg och pepparkakor och lite julshopping efter jobbet.

Min tur att bjuda på fika under morgondagens APT-möte på jobbet, så blir tvungen att baka en kladdkaka nu snart. Fast först ska jag duscha, städa och tända ljus med pepparkaksdoft =) Allt för att må bra och klara av baket. Ska försöka njuta av att baka och känna dofterna spridas! 

Lunchbekymmer

Kommer att bli bjuden på resturanglunch av mina arbetskamrater idag. Vill kunna njuta och se fram emot lunchen. Trevligt sällskap och god mat! Men ärligt talat känns det mest jobbigt.
Skulle kännas tryggare med matlådan i personalrummet...

Måndag

Började veckan med en tidig morgon och ett yogapass på gymmet. Har kännt mig mjuk, smidig och lugn hela dagen. Ingen dålig start på veckan alltså! =)
Tror att yoga är bra för mig. Tycker om den mjuka känslan jag får i kroppen och dessutom blir jag mindre rastlös. Ska kanske ta upp det här med yoga igen.

Resten av dagen har också gått bra. Men shit vad energi det tar att hela tiden välja rätt. Att välja att inte trilla dit och låta bulimin ta över. Till frukostfikat bjöds det på pepparkakor, efter lunch var det någon som köpt nybakat tunnbröd och en annan kom med choklad, på kontoret stod en skål ischoklad och till eftermiddagsfikat hade de bakat småkakor. Visst skulle jag kunna smaka en pepparkaka eller unna mig en chokladbit, men just nu tror jag inte att jag kan hantera det. Bättre då att inte ens ta den där första biten. När arbetsdagen äntligen var över var jag helt slut. Så slut, att jag helst bara ville till affären, köpa tonvis med mat och hetsäta hela kvällen... Tur för mig att jag hade bestämt mig för att må bra nu! 
Jag valde rätt och nu har jag en lång mysig kväll framför mig! En kväll att njuta av!

Den negativa spiralen är bruten.

Mår fortarande bra! Så bra att jag till och med kan känna mig glad och förväntansfull! Mycket gott som väntar nu; en återträff med de bästa kurskamraterna, hotellweekend och julshopping med föräldrar, julen, flytt, ny fin lägenhet, nytt jobb, nya vänner, en vinter full av snö och skidor, ett nytt år och massor av nya möjligheter! Nu ska jag se framåt. Försöka le och vara positiv! 
Följ med och hjälp mig vara glad!

Kram på er!

Adventsmys

1:a advent och jag ska alldeles strax tända ett ljus och äta min frukost. Resten av dagen ska jag strosa på stan, titta i skyltfönster och få lite julstämning. Mys!

Mår bra idag. Har till och med slängt mina mjukisbyxor i tvättkorgen och vågat mig på jeans idag. Provade alla mina favoritjeans och kunde faktiskt ha dem fortfarande. Visst satt de tightare än vanligt, men men...
Så nu stryker jag de senaste veckornas svacka och kommer igen! =)

Passa på att mysa och må bra idag! 
Kram

tid att bli frisk

Det går fortfarande bra för mig! Är trött och sliten, efter de senaste åren av bulim. Kommer att ta tid att återhämta sig. Men antar att det måste få ta tid att bli frisk! Har iaf kommit en bra bit på vägen och nu är jag på väg framåt igen!

Fast samtidigt har jag lååång väg kvar att gå. De dagar då jag mår bättre (som idag), äter jag alldeles för lite eller tränar för mycket. Men just nu är jag bara glad att jag lyckas stå emot alla vilja-hetsa-känslor och bryta den onda bulimispiralen! 

  

fredagkväll

Blev en kvällspromenad, städning av lägenheten, kvällsfika och nu har jag tänt ljus och tittar på Idol. Känns bra, så har snart klarat av ännu en dag! =)

Blev visserligen någon smörgås för mycket till kvällsfikat, men det är ju inte hela världen! Försöker känna mig mätt och belåten samt njuta av att bara slappa framför tv:n.

Kram på er!

Nära ögat!

Var så nära att falla dit igen . Har varit fika och fest på jobbet, så helst ville jag bara springa hem och och fortsätta vräka i mig allt gott. Låsa ute världen och för en stund låtsas vara lycklig. Men jag har ju bestämt mig nu! Inte en enda dag till med de där destruktiva livet! Så nu sitter jag här och skriver medan ångesten och hetsbegäret sakta klingar av... Tror jag ska ta en promenad nu! Ut i vinterkylan och titta på alla mysiga fönster och adventsljusstakar =) Behöver ju något annat att distrahera hjärnan med.

Vad gör ni för att hantera ångest och "behovet" att hetsäta? Behöver tips...

Trevlig helg!

vill

Jag vill, jag vill, jag vill och jag ska!

Första dagen!

Första dagen på flera dagar som jag inte hetsätit och kräkts. Är trött, har huvudvärk och går omkring i en dyster grå bubbla. Beror förmodligen på mina dåliga vanor de senaste dagarna. Men dagen har gått bra! Har kanske inte orkat vara lika effektiv som jag hade tänkt. Har kanske inte mått lika bra som jag skulle ha velat. Har kanske inte ätit lika bra som jag önskat. Men jag har klarat dagen! Nu säger jag God Natt! Blir en tidig kväll, men tror det är bäst så!

Idag händer det!

Nu har jag bestämt mig! Idag ska jag bryta den här bulimispiralen (som den senaste tiden bara blivit värre och värre...). Idag ska jag klara det! Stålsätter mig för alla fallgropar och är beredd att bestämma mig miljoner gånger på en minut i vissa lägen (tack för de orden My). Laddad till max!

Tack för allt ert stöd!

Nej, nej, nej!!!

F*n, det här går inte!!!

Äppelkaka -Sockerberoende?

Har läst massor av böcker om sockerberoende, sockerkänslighet, lågkolhydrtaskost, LCHF osv.. Om det nu finns något som kallas sockerberoende,  måste jag vara en av de drabbade. Mår ganska bra och kan oftast hantera min bulimi så länge jag undviker snabba kolhydrater och rör på mig någorlunda bra (och då menar jag ej extremt mycket träning). Men så snart jag äter snabba kolhydrater blir hela jag speedad. Under helgen har jag ätit bra. Frukost, lunch och middag samt två mellanmål per dag. Har ätit riktig hemlagad mat (fisk, biff, kyckling, köttfärsås, råris, quinoa, potatis, brunsås, havregrynsgröt, yoghurt, keso, grönsaker, frukt och annat bra), men har inte vågat ha bröd, kex, glass och liknande hemma. Idag bjöds det på äppelkaka och vaniljvisp på jobbet. Åt en rejäl bit (med gott samvete!), men efter 5 min var jag alldeles förstörd. Hetstankar, ångest, tunnelseende, händer som darrar lätt, tankar som virrar runt runt, rastlöshet, det kryper i kroppen, törst, okoncentrerad, börjar svettas, kinderna hettar och jag är knappt medveten om vad dem runtomkring mig pratar om. Blir precis som om hela kroppen går på högvarv! Ville bara springa bort, gömma mig och döva allt med mera äppelkaka. Alla tankar kretsar kring den där äppelkakan och annan hetsmat. Jag undrar vad de andra tänker om mig? Tycker de att jag äter för mycket? Ser de hur glupsk jag är? Hur jag stirrar på äppelkakan? Konstigt nog tycks ingen lägga märke till vad som händer med mig. Hur kan de missa det??? 
Efter ca 20-30 min kände jag mig bättre igen, nästan som vanligt. Tog mig igenom dagen och nu mår jag bra igen. Äppelkakan var god, men tål jag den? Eller har jag någon sorts allergi mot socker? 

Har testat att både dra ner på och utesluta kolhydrater. Att helst plocka bort dem och följa en LCHF-diet fungerar inte för mig. Tappar min ork, känner mig inte nöjd och när jag väl äter någon form av kolhydrater, är det som om min kropp är extra känslig för just kolhydrater. Den skriker mera mera mera!!! --> och jag hetsäter tills magen är nära att spricka! (jodå, jag är seriös!) 

Någon som känner igen sig? Hur tänker ni kring sockerberoende? Hur gör ni med bröd, godis, glass, kex, kakor, paj mm? Klarar ni av att äta det? Kan ni hantera att ha en kakburk hemma? 

Mitt mål har egentligen alltid varit att bli frisk från bulimin och få ett normalt förhållande till mat och godsaker. Att med gott samvete kunna äta en bit äppelkaka till eftermiddagsfikat. Att kunna småäta godis och mysa i soffan till en fredagsfilm. Men tvivlar nu på om det ens är möjligt för mig... Vad tror ni?
   
 
 

sköna söndagskvällen

Har haft en bra söndag.
Mår ganska bra nu igen! Ska fortsätta så!

Sköna söndagsmorgonen

Har sovit länge, tagit en morgonpromenad och nu blir det snart frukost. Väntar på att gröten och äggen ska vara färdigkokta. Efter frukosten ska jag ta ett bubbelbad med tända ljus och hårinpackning. Sen ska njuta en lyxig body butter och ta hand om mig själv. Har letat fram en fin kjol, en mysig hösttröja och mitt favorithalsband. Allt för att må bra idag! För det är jag värd! 

  

Middagsmat

Har städat lägenheten, lagat mat och ätit bra idag! 
Blev biff och potatis med brunsås, lingon och morötter till middag. Gott med riktig mat!
Känner mig duktig idag! Känns som om jag börjat om idag!

stryker dagen!

Före jobbet, efter jobbet och efter personalfesten. Så många gånger hetsåt och kräktes jag idag. Hatar mig själv, men ingen mening att deppa ännu mera... Så nu stryker jag dagen som varit och börjar om igen imorgon! 
Önksa mig Lycka Till en gång för alla nu!

Nyårslöfte

Jaha, då var det bara 6 veckor kvar till årets sista dag. Med andra ord är det dags att ta sig i kragen och uppfylla nyårslöftena! Lovade att sluta hetsäta, sluta kräkas och bli frisk! Är på tiden att jag skärper till mig nu! Vill så gärna kunna ge ett roligare nyårslöfte denna nyårsafton! 

Mamma

Ringde nyss hem och berättade allt för mamma. Hon vet att jag har haft bulimi och fortfarande har det jobbigt ibland, men trodde nog att jag var så gott som frisk nu. Har lite dåligt samvete för att ösa alla mina problem över henne, men samtidigt var det så skönt att prata och få hennes stöd!
Tack mamma! ♥  

extremt uppsvälld och hetssug

Usch, så dåligt jag mår! Är otroligt uppsvälld hela jag. VARFÖR? Ångest, ångest, ångest! 
Vill helst bara glömma allt, hetsäta och FÖRSVINNA! Men nu ska jag klara det här. Tar jag mig igenom den här jobbiga tiden, kommer det att gå lättare senare...kanske...hoppas jag iallafall...

Massage, Uppsvälld och Stödstrumpor

Har varit på spa med jobbet idag. Gruvade mig för att gå omkring i bikini, men det var inte så farligt trots allt. Ingen kommenterade min kropp och jag kände mig inte alltför tjock. Fast min massör påpekade att jag var svullen, speciellt vaderna. Skänt att veta att det inte bara är inbillning från min sida! Fick rådet att använda stödstrumpor och massera för att få igång blodcirkulationen bättre. Vet att man lätt får fel i vätske-/salthalten och blir uppsvälld när man kräks mycket, men kan bulimin också ha förstört min blodcirkulation?

Har hur som helst haft en riktigt trevlig och avkopplande kväll! Mår lite lite bättre nu igen!
Kram på er!

Skärper till mig!

Vill egentligen hoppa över frukosten, inte äta och bli smal. Men nu skärper jag till mig! Jag äter frukost (te, 2 mackor, ägg och en frukt) och klär mig i leggins, kjol och linne. Försöker gilla det jag ser i spegeln. Försöker säga till mig själv att jag duger!   

jag tar mig igenom det här...

Ok, så här är det: NU SKA JAG BLI FRISK!!!

Känner mig enormt tjock och uppsvälld. Går klädd i mjukisbyxor varje dag. Skulle aldrig drömma om att ta fram jeansen eller mina favoritleggins nu. Tror ärligt talat inte ens att jag skulle få upp jeansen över vaderna, för att inte tala om över låren... Tur att jag slängt ut vågen, vill absolut inte veta hur mycket jag gått upp de senaste veckorna.  

Men nu är det som det är! Bara att acceptera och sedan göra det bästa! Det bästa=Att bli frisk! Nu ska jag inte lura mig själv till att banta, äta minimalt eller träna i massor. Nej, nu ska jag ta det lungt, sköta både maten och träningen och inte tänka så mycket på kropp och vikt. Låter väl lätt, eller hur?
Men tänk en månad framåt! Då kommer jag att må bra, vara pigg och inte gå med detta ständiga hetssug. Då kommer jag att vilja leva igen! Så just nu biter jag ihop och fortsätter kämpa! Tar mig igenom ångest, ångest, ångest.....

piggare till helgen

Har verkligen försökt äta bra och vara nöjd med mig själv idag. Har väl lyckats sådär, blev kanske en och annan smörgås för mycket... Men ingen hets iaf! Känner mig tjock och uppsvälld, men har bestämt mig för att strunta i det för tillfället. Det enda jag ska fokusera på just nu är att äta regelbundet, komma i sängs i tid, motionera lagomt och ha kul! Om jag gör såhär under veckan kommer jag att må bättre och vara betydligt piggare till helgen. Är inte det mycket mera värt än några ynkliga kilon hit eller dit? 

Grötfukost

Nu är det regelbundna måltider som gäller. Den här veckan ska jag bara fokusera på att äta bra och må bra!
Har precis avslutat en ordentlig grötfrukost. Nu väntar jobbet...

Lycka till idag!

har jag någon framtid?

Hade en riktigt mysig dag tillsammans med en av mina bästa vänner igår. Jag kände mig normal och frisk. Det var toppen och jag lovade mig själv att aldrig mera hetsäta. Vi pratade om att ta vara på livet. Göra och uppleva saker!
Men vad gör jag? Jo, jag hetsäter och spolar bort hela mitt liv!
Blir jag inte bättre, kommer jag aldrig att få uppleva min framtid!
VILL BLI FRISK! vet bara inte hur.  

alltid lika misslyckad

Nu har jag gjort det igen! Började med en kaka på jobbet. En kaka som i smyg blev till två, två kakor som i smyg blev till tre osv... Under resten av arbetsdagen kretsade mina tankar kring mat, mat och mera mat. Så snart jag slutade blev det ett besök i affären. Gick som i trans bland hyllorna och fyllde korgen med kexpaket, choklad, bröd, smör, tårta och en massa annan hetsmat. Sprang hem, låste dörren och började min hets. En hets som förstört hela min kväll. Äter tills magen är nära att spricka, spyr, äter mera och spyr igen. Har tillbringat timmar böjd över toaletten. Nu har jag ont i magen, halsen är sårig, ögonen svullna och huvudet värker. Vad är det här för liv? Vill inte leva såhär...
Vill inte vakna imorgon. Kommer bara att känna mig så tjock, svullen och misslyckad då!

Förstår inte det här med min bulimi -varför hetsäta?

två dagar utan att hetsäta. När allt känns lite bättre som idag, kan jag bara inte förstå varför jag låter bulimin förstöra mitt liv. Varför vräker jag i mig mängder av choklad, flera portioner pasta, tiotals smörgåsar med tjocka lager smör, kilovis med lösgodis, en hel kakburk och extra stora glassförpackningar? Varför??? Idag förstår jag det inte. Idag känns det bara så onödigt.
Vad är det egentligen som utlöser mina hetsätningsattacker? 

Vad är det som får er att trilla dit?  

en dag utan hetsätning-check!

Tack för alla fina kommentarer, mail och tips! Funderar fortfarande på vart, hur och om jag ska söka hjälp. Nu har jag iaf klarat av en dag utan att hetsäta och kräkas. Kommer att gå lättare imorgon, så nu är jag på väg upp ur min bulimisvacka igen. Men hur länge kommer jag att hålla mig uppe denna gång?

mår inte bra-söka hjälp???

Tror jag mår sämre än någonsin förr... Behöver hjälp för att bli frisk? Men vart söker man hjälp? Vilken hjälp hjälper? Vet att jag själv måste kämpa, men just nu orkar jag inte mera!
Hur gör ni andra för att må bra? Någon som kan berätta hur man lyckas ta sig ur bulimin? 

Kramar på er alla och hoppas ni har en betydligt trevligare kväll än jag!