Ännu en vecka...

...som gått över förväntan!

Har fikat med jobbet, ätit glass och bakat bröd. Förr skulle fikat gett mig dåligt samvete, glassen triggat igång ännu en hetsätning och alla de nybakade tekakorna skulle ha varit uppätna på en enda kväll.

 

Morgonstund...

...har guld i mun!

Näe, inte måndagmorgon iallafall. Vill inte till jobbet idag. Vill ligga kvar och mysa  i sängen. Vii äta en lång lyxig frukost. Vill ligga i gräset och sola. Vill simma i älven. Vill vara med familj och vänner. Vill inte jobba idag! 

Fantastiskt att jag VILL något igen. Är underbart att kunna njuta av små saker i vadagen igen! 

Ha en bra dag!
Kram

Tack vare gårdagen, så mår jag bra idag!

Idag är en bra dag! Idag mår jag bra! =)

Igårmorse efter frukost var jag såå nära att falla tillbaka till hetsätningen. Öppnade kylskåp, skafferi och frys. Plockade ut bröd, glass och kex. Började äta direkt ur syltburken, skedade i mig vaniljyoghurt och slukade en näve nötter. Tusan också!! Jag som kommit så långt och nu förstör jag allt! Jag som så gärna vill bli frisk! Usch, jag kommer att må uselt imorgon.
Panik och ångest! panik, panik, panik!!

Skruvade på locket på syltburken och smällde igen köksdörren. Tanken på att stå böjd över toastolen och kräkas resten av dagen lockade inte alls. Inte heller såg jag fram emot hur jag skulle må efteråt. Tog en bra bok och la mig i sängen för att läsa istället. Har ingen aning om vad jag läste, men efter en timme var jag lugn igen. Allt kändes bra! Och gårdagen förvandlades såsmåningom till en bra dag. Jag tog en joggingtur, badade i älven, pratatde med vänner, städade garderoben, bytte gardiner, solade, ringde mormor, tvättade, gjorde matlådor och myste i soffan med en film. Blev visserligen en stor "frukost", men annars mådde jag bra, åt bra och hade det bra.

Tror jag börjar lära mig hur jag ska handskas med dessa hetsattacker. Hade jag trillat dit igår, hade jag mått uselt idag. Idag mår jag bra- Nu väntar solskenet utomhus ! 
Kram

Osynlig




Det var länge sedan jag hetsåt eller kräktes, men det enda jag tänker på är mat, kropp och vikt.
Väntar bara på att jag ska falla dit igen... 

Jag jobbar, tränar och tänker på mat, kropp och utseende.
Träffar sällan andra människor utanför jobbet och känner mig helt osocial. Känns som om jag knappt vet hur man umgås och har trevligt längre. Jag blir tystare, försiktigare och osäker på mig själv. Snart är jag nog helt osynlig... 

Så tack för att ni finns och för att ni läser!
Var rädd om er!
Kram

orka fortsätta

Har inte hetsätit och inte kräkts på länge nu. Ändå är allt så tungt. Fattar inte varför jag känner såhär just nu. Magen känns uppsvälld och hela kroppen skriker efter mera mat. Ändå äter jag. Jag äter ofta och stora portioner, men ju mer jag äter ju mer vill jag ha. Hur hittar jag en balans.
Just nu har jag ätit frukost. Vill ha mer, men magen är redan så full att jag inte har nån energi.

Skulle helst bara vilja sova idag! Sova och varken behöva tänka på jobbet eller maten. Tänk så skönt det vore!
Men nu måste matlådan fixas och sen väntar en heldag på jobbet. Usch!

Frisk i en sjuk värld?

På jobbet pratar alla om vikt, mat och att de är så svårt att gå ned i vikt. Alla är över 40 år och de flesta överviktiga. Alla klagar och vill gå ned i vikt. Många går på dieter, bantningspulver osv... En del står i kö för gastric by pass operationer. Andra tar piller som får dem att tappa kilo efter kilo, dessutopm blir de superpigga och speedade. Undrar vad de innehåller egentligen? Amfetamin ? Sen har vi de våra nya barbiepiller som gör oss smala, bruna och snygga. Hallå??? Fattar ni inte att ett sånt piller inte löser någonting!

Varför? Varför är alla så fixerade? Kan man inte bara vara nöjd med hur man ser ut. Kan man bara inte ta hand om sig själv för att må bra? Varför måste allt kretsa kring vikt? Varför måste alla vilja vara såå smala?

Hur ska jag kunna bli frisk i denna sjuka värld? 

Men jag tror trots allt på mig själv igen. Jag känner mig frisk, och vet att jag en dag kommer att vara det också. Jag kommer att klara det här.  
Kramar