Nytt År = Nytt Liv

Nu är det snart ett nytt år och som vanligt drömmer tusentals människor om att ett nytt liv. Att få börja om på nytt! För mig blir det faktiskt så denna nyår. Ett nytt år och ett nytt liv väntar. Sitter nämligen i en bil fullastad med flyttkartonger. Om någon timme är jag framme i min nya lägenhet. Ett mysigt hem i en trivsam liten by. Har dessutom fått ett nytt jobb, så nu väntar nya äventyr och nya vänner. Känns underbart & otroligt spännande! Tänk vilken chans det här är! Känner att jag kommit en bra bit på vägen i min bulimi, så ser det här som en nystart på mitt friska liv! Överlevde år 2010, så nu ska år 2011 upplevas!

Gott Nytt År!



Ps: Skrev texten ovan igårkväll. Nu är jag framme, har sovit några timmar och ätit en god frukost. Nyårsafton väntar och upptäcksfärd väntar!  Kram på er!

Fortsättningen började bra!

Senaste dagarna har gått bra. Otroligt bra, med tanke på att det är juletider och allt! Har varit hemma hos föräldrarna, men imorgon åker jag tillbaka till min lägenhet. Skönt på så sätt att man slipper alla frestelser, allt fikabröd och chokladaskarna. Dessutom följer mina föräldrar med, så vi har en hel helg tillsammans. Mys, Mys, Mys!

Stryck ett streck över allt som varit och börja om på nytt? Eller inte!

Satt precis och läste mina gamla blogginlägg här. Är förvånad! Alla handlar ju om hur stor jag känner mig, hur jag misslyckas och hur jag gång på gång försöker börja om. Då och då kommer visserligen ett litet försök till att vara positiv. Är det så mitt liv ser ut? Jo, till stor del är det så. Bulimin och de där tankarna finns hos mig varje dag, varje timme, varje minut...ja, nästan varje sekund av mitt liv. Det är snart nyårsafton, men den här gången tänker jag inte börja om. Hur ska jag någonsin komma fram om jag strycker ett streck över allt som varit? Om jag alltid startar om på nytt? Nej, den här gången ska jag FORTSÄTTA! Jag ska lära av mina misstag och fortsätta min resa mot ett friskt liv. En dag kommer jag att komma fram till mitt mål. :)

God fortsättning!  

Fixade julafton

Jag klarade julafton! =) Självklart blev det mycket mat, fika och julgodis. Lite mer julgodis när ingen såg och en aning dåligt samvete, men men... Ingen hetsätning och jag kräktes inte, men visst fick jag kämpa. Lyckades ändå njuta av julafton med familj och släkt. Hur gick det för er?

Känns bra idag med! Kram

Julafton

God Jul på er alla!
Nu är det julafton här. Jag är laddad för att klara av dagen, mysa och bara njuta!
Önskar er alla en riktigt fin julafton! Försök att fokusera på familj, släkt, vänner, klappar, Kalle Anka, tomten, lek i snön, ljus, blommor, dofter och allt annat julemys. Idag ska vi inte låta maten och alla besvär ta för mycket energi! Nej, idag förtjänar vi att ha det bra!
Massor av julekramar från mig till er!

Städa och Packa

Har tvättat, städat och putsat i lägeheten hela dagen. Konstigt, men jag mår faktiskt bra av att städa. Känner mig lugn och glad, fast är samtidigt en smula stressad inför julen. Har fortfarande en del kvar att packa och städa undan innan jag kan lämna den här lägenheten, men det ska jag nog hinna med. Kanske ska jag städa lite oftare i min nya lägenhet. Fint och mysigt ska det bli. Ska bli ett hem att må bra i. 
Så nu städar jag ut alla dåliga vanor och tankar. Packar endast ned goda vanor, positiva tankar och glada miner.

Slut på energi

Senaste veckan har gått upp och ned. Har haft mina bra stunder, men minst lika många mindre bra stunder. Idag är det flyttpackning som gäller, men det går segt. Har ingen energi till någonting. Har aldrig någon energi numera.

Förändringar

Idag gör jag min sista dag på mitt första riktiga jobb. Är alltså en stor förändring på gång, så varför inte göra hela livet till lite bättre. Bli frisk, pigg och glad! 

Bulimi -en knepig sjukdom

Så här beskrivs bulimi av KBT-teamet:

Bulimia nervosa
En person med bulimia nervosa har frekventa hetsätningar. Det betyder att hon eller han konsumerar riktigt stora mängder mat. Personen skall också uppleva en känsla av kontrollförlust vid hetsätningstillfället. En person med bulimia (även kallat bulimi) använder sig regelbundet av någon extrem metod att kontrollera sin vikt eller figur. Dessa metoder kan vara självframkallad kräkning, missbruk av laxermedel, överdriven motion och intensiv bantning eller fasta. Personen är dessutom extremt upptagen med och orolig över sin kroppsform. Hela personens tillvaro domineras av denna upptagenhet och oro.

En konstig sjukdom som är svår att förstå sig på. Svårt att fatta att någon överhuvudtaget kan lida av något så korkat! Trodde väl aldrig att jag skulle bli en av dem, men idag stämmer vartenda ord in på mig.

om man fick dra täcket över huvudet

Är så trött. Vill helst bara dra täcket över huvudet och fortsätta sova. Sova bort halva dagen och inte göra någonting.

Nej, så vill jag inte alls ha det! Vill egentligen vakna tidigt. Vakna utvilad och full av energi. Tillräckligt pigg för att vilja göra saker, ta hand om mig själv, vara effektiv, vara social och må bra. Hur kommer man dit?

Tror inte att lösningen är att vägra stiga upp iallafall...

God morgon på er!

en titt tillbaka in i studentlivet.

Har varit på besök i min förra studentstad i helgen. Träffade gamla kurskamrater och hade det riktigt kul! Dans, shopping, fest, glögg, lussebullar, film, choklad, skyltsöndag, julkonsert, fin middag, vin, mys i soffan, sällskapsspel, snökrig och mycket mer. Låter härligt, eller hur? Om jag bara kunde må bra också

Jag kämpar på, men ärligt talat går det inte så bra.

Julens må-bra-kalender

Endast 24 dagar kvar till jul, så idag öppnar vi första luckan i vår julkalender. Älskar julen och hela december med alla förberedelser, alla ljus och allt mys. I år tänker jag verkligen njuta av denna underbara månad. Ta en dag taget och göra något bra för mig själv varje dag. Tänk så glad jag kommer att vara om 24 dagar! =) 

Har börjat fundera på min må-bra-kalander: 

1  Sluta hetsäta och spy! (är verkligen prio ett i mitt liv just nu!)
2  Äta regelbundet!
3  Vara social, träffa vänner och danskväll!
4  Glöggkväll med vänner. 
5  Sovmorgon och julshopping.
6  Frukostdate.
7  Sova. Börja gå och lägga mig i tid!
8  Lugn hemmmakväll. Lära mig att koppla av och ta det lungt.
9
10
11
12
13
14
15
16
17 Sista jobbdagen!
18 Titta på nya lägenheten
19 Resa hem till föräldrar ♥
20
21
22
23 Lilla julafton och mys med familjen
24 Julafton med familj och släkten
 
Hjälp mig fylla de kommande 24 dagarna med trevliga må bra saker. Kom med förslag och var med, så gör vi december till den bästa månaden! Jag ändrar gärna om i min kalender om ni vill vara med och har bättre förslag, men dag ett är ett måste :) Ingen mer hets från och med nu!